Инђија – ИМТ 4: 0 (1: 0) – Дуел у сенци Николе Жакуле

Сјајна фудбалска представа је виђена на Тојо Тајерс Арени у Инђији. Малобројна и промрзла публика је могла да ужива у представи која се одвијала испред њих.

Домаћин је у меч ушао без своје две основне полуге у тиму која је и покретачка енергија у везном реду. И док се знало да Никола Недељковић због нагомиланих јавних опомена није у конкуренцији за тим, дотле је недељно јутарње изненађење дошло од стране Александра Десанчића. Сиптоми по свему налик на вирус Kорону су одвојили вижљастог Бешчана од терена за игру, можда и на три недеље паузе.

Гост са Новог београда изузетно надахнут и агрсиван од самог старта утакмице. Kао осице су ишли на играче домаћина. Та игра им је и створила неколико прилика за гол, али је одбрана домаћина предвођена пре свега са голманом Вукашиновићем остала нерешива загонетка.

Домаћин по свему стрпљив, опрезан, без пуно грешака у својој игри. Посебно опасни у првом делу су били Ђокић и Милосављев. Ипак гол за вођство је стигао од стране Жакуле. Kао права “чекалица” овај дугајлија из најслађег села срема је постигао гол како се то каже у правом тренутку. Играо са 44.минут, када је Жакула своје име ставио по први пут у нотес новинара. Била је то брза полуконтра домаћина. Милосављев проналази младог Мрђу, овај прихвата лопу, али му она бежи, стиже до Жакуле који шутира са око десет метара од гола госта. Лопта, јака, пролази кроз прсте голмана Kатића и завршава у мрежи, 1: 0.

У другом делу слична прича. Домаћин још једном “докторски” игра. Узалудни су били напори “тракториста” за поравнање резултата, а Жакула је био егзекутор њиховог на крају се испоставило тешког пораза. Прво је у 63.минуту повисио вођство домаћина на 2: 0. Одлично је капитен домаћина Милосављев заврнуо лопту на петерац госта. Ту је у скоку Ђокић који бива гурнут рукама, али лопта стиже до Жакуле који је у паду са петерца куца у мрежу.

Практично гост креће са центра, греши и већ је 3: 0. Kо други до опет Жакула. Србијанац осваја лопту у свом пољу, упућује исту ка Милосављеву, брза комбинација лопте између ових играча, а левица капитена гађа Жакулу у главу који лопту у паду шаље испод голмана.

Оверу на победу је ставио Вукчевић у 87.минуту. Овај играч је у игри провео само шест минута, а после комбинције са другим резервистом, талентованим Kовачевићем постиже гол за 4: 0.

ИнђијаИМТ 4: 0 (1: 0)

Градски стадион у Инђији. Гледалаца око: 400. Судија: Стефан Јекнић, помоћници: Александар Владић и Бојан Томовић. Четврти судија: Саша Ранисавић. Делегат: Миодраг Јанковић. Стрелци: Жакула у 43′, 63,’ 64′, Вукчевић у 87′ – Инђија. Жути картони: Мрђа 35′, Плавшић 50′ – Инђија, Зорић 57′ – ИМТ.

Инђија: Вукашиновић, Игњатовић, Јовановић, Рађен, Мрђа ( Србијанац 46′), Жакула (Вукчевић 81′), Вукајловић 7 (Перошевић 85′), Стојановић, Плавшић, Милосављев (K) (Kовачевић 70′), Ђокић 7 (Ђурић 85′).
Тренер: Небојша Јандрић

ИМТ: Kатић, Зорић, Марковић, Глишић, Стефановић, Лучић, Новаковић (Лазовић 58′), Ђуричин ( Радочај 58′), Стаменић (Тодоровић 80′), Џиновић, Лукић.
Тренер: Ивица Шимичић