Припреме протичу уобичајено

Пет радних дана је иза фудбалера Инђије И стручног штаба од доласка на припреме на Златибор.
Право време да се изврши бар почетна анализа урађеног. О томе смо причали са шефом стручног штаба Небојшом Јандрићем.

Како протичу припреме у овом тренутку на Златибору ?

Припреме протичу уобичајено. Спроводи се планирано у високом проценту, играчи су жељни и вољни да што пре прихвате идеју и наметну се за састав. Имамо повреду Ђурића, која по прогнозама може да га одвоји од терена на неколико недеља. Он се вратио данас за Београд на детаљне прегледе. Плавшић има контузију листа и паузирао је један дан и од данас ће се у наредна два дана уводити у нормалан тренажни процес. Чупић се вратио тренинзима након лакше повреде колена”.

Одиграна је једна припремна утакмица са екипом Морнара из Бара, шта је она показала у овом тренутку ?

Утакмица против Морнара је послужила да покушамо са одређеним моделом игре што се тиче офанзивне организације, који смо увежбавали од доласка на Златибор, као и за даље упознавање са карактеристикама и навикама играча. Добар противник, са високим амбицијама за наредну сезону, који је на крају припремног период, прилично укомпонован и спреман за првенство. Одлична провера да сагледамо како и на који начин даље”.

Сутра играте другу планирану утакмицу на Златибору. Ривал је и будући прволигашки клуб са којим ће те се борити и за бодове ОФК Бачком. Пошто се игра 2 x 60 минута, да ли је то прилика за све фудбалере да добију исту минутажу ?

Са Бачком сви добијају исту минутажу, јер је захтев противника био да се игра 2×60 мин. Ми смо по плану имали ротирање екипе у односу на Морнар, јер се играло по принципу 60/30 два тима, те је против Бачке требало бити обрнуто како би се задовољила минутажа од 90 мин за све на недељном нивоу. Овако ће неки одиграти мало више, али ће нам бити корисно у сваком случају”.

Састав тима се полако попуњава, како ту теку радње ?

По том питању треба бити опрезан. Понуда је велика, а квалитет је резервисан за оне са јачим буџетима, па се мора детаљно приступити анализи сваког играча појединачно. Да се не оптерети буџет клуба и попуне позиције са играчима који нису адекватна решења и могу више да однесу него да донесу. Опредељења сам да се ради и са више младих играча у тиму, који ће уверен сам дати апсолутни максимум због амбиције као главног мотива, уз пробране искусније играче који са својим људским и играчким карактеристикама могу да са прво поменутима, створе прави подржавајући амбијент за добре резултате. Тако да се кроз сваки следећи прелазни рок са неколико проверених допуна, квалитет екипе постепено диже на виши ниво, а све и само у интересу клуба и свих оних који га воле”.