Јован Голић – Већ осећам позитивну трему и набој !!!

Један играч, а у последњих неколико година и помало присилно фудбалски тренер који је обележио са позитивним бојама Фудбалски клуб Инђију је свакако Јован Голић.
Од његовог доласка средином прве деценије овог века почео је и успон зелено белог клуба у Инђији. Kако је растао клуб, тако и он сам, па је убрзо уследио пут у Русију и друге земље бившег совјетског савеза. Та играчка каријера је морала бити прекинута због повреде леђа, иако је био у пуној играчкој зрелости и снази. Где друго, до опет на почетак у Инђију. Место где је свио своју породицу и кренуо у тренерске воде. Радио је са неколико тренера, а потом се окушао и у самосталном раду. И тако креће ту негде и ова прича.

После паузе од једне и по сезоне Јован Голић је поново међу зелено белима. Kакав је осећај поново бити на добро познатом месту ?

Са нестрплењем ишчекујем да кренемо у нове изазове. Инђија је код мене увек на првом месту и када она зове нема пуно места за размишљање. Прошло је годину и по дана од мог одласка из клуба и осећам да је право време за повратак. Већ осећам позитивну трему и набој“.

Били сте у Омладинцу из Нових бановаца, први пут у својству шефа стручног штаба. Последњу полусезону сте обележиули са одличним резултатима. Сигурно Вас вежу лепе успомене за тај клуб, тај рад ?

Пре свега желим да се захвалим људима из ФK Омладинац на указаној шанси и поверењу. Ретко ко хоће да пружи прилику младом тренеру поготово када му је то први самостални посао. Ја сам им на томе бескрајно захвалан. Тешко да сам могао наћи бољу средину, потпуна слобода у раду, подршка и доста добри услови су допринели да се добро снађем и да заједно направимо добре резултате ове сезоне. Посебно у другом делу где смо можда играли и најлепши фудбал у српској лиги Војводина. Само лепе успомене носим из Нових бановаца где сам стекао много пријатеља“.

Налазите се сада у новом стручном штабу ФK Инђија. Ипак лица сарадника су Вам позната. Kолико ће то олакшати пут целој екипи тренера, а и Вама самима ?

Мислим да је направљена одлична група људи, почев од људских квалитета, знања, амбиција. Један од главних разлога између осталог јесте и долазак Небојше Јандрића од кога ћу сигурно моћи много да научим и постанем бољи тренер и човек. Мислим да је кључ успешног функционисања неког клуба хомоген стручни штаб који је окупљен око једне идеје. Хтео сам рећи један од главних разлога између осталог за мој повратак у клуб“.

Инђија је послеле напуштања елитног степена, поново прволигаш. Али и клуб који практично креће у формирање новог тима, са високим амбицијама. Kолико Вам прија тај терет ?

Ја на целу ту ситуацију гледам као на велики изазов, а не као на неки проблем! Сигуран сам да овај стручни штаб и људи у клубу могу да клуб врате на пут на којем је био када смо улазили у Супер лигу Србије. А пре свега мислим на одличан рад, труд, енергију, породицну атмосферу…то је оно што је красило овај колектив, а изгубило се у последњих годину дана. Путрудићемо се да што пре повратимо поверење наших верних навијача и вратимо их на стадион“.

Неколико речи о старту припрема, појачањима у играчком кадру ?

Стручни штаб већ увелико ради на проналажењу потенцијалних новајлија који ће се уклопити у целу нашу замисао и који ће моћи да носе целу причу.Веома смо пробирљиви у одабиру и сваког играча добро анализирамо. Мислим да немамо право на грешку јер је у претходна два прелазна рока много грешака направљено“.

За сам крај неколико речи и порука навијачима које сви жељно чекамо на стадиону крај железничке станице ?

Нашим верним навијачима могу да обећам да ће од првог дана моћи да осете енергију и страст у сваком тренингу, да ћемо опет нашим играма скренути пажњу на себе и ФK Инђију. Са задовољством ће поново долазити на стадион“!

Биће то трећи сустрет зелено белих боја и Јована Голића. Па нека буде “Трећа – Срећа”.