Milojević – Dolazi nam aktuelni šampion

Po inđijsku fudbalsku javnost je prava šteta što ni ovog vikenda neće biti prilike da mogu na Gradski stadion.

A pred njima bi bila utakmica sezone koja se čeka godinama kada zeleno beli mogu na teren u duelu sa aktuelnim šampionom Srbije i učesnikom evropske lige, Crvenom zvezdom. Nih neće biti i ova sezona će ostati i po tome upamćena kao sezona praznih tribina.

Sa druge strane su ovo utakmice za koje “se trenira”. Sličnog je mišljenja i šef stručnog štaba inđjskog prvoligaša Goran Milojević,

Mi treniramo za svakog rivala. Dolazi nam aktuelni šampion. To je sama utakmica po sebi motiv našim igračima. Naš je plan da odradimo utakmicu. Da odigramo u ritmu u kojem smo odigrali i ovih četiri od kada sam ja došao u klub. Da pružimo maksimum naš u datom trenutku. Da odigramo jednu lepu takmičarsku utakmicu protiv Crvene zvezde. I da se spremamo za ostalih pet kola“.

Zeleno beli su ne tako davno ostvarivali zapažene partije protiv Crvene Zvezde. Kako na svom terenu u prošloj sezoni, tako i na gostovanjima u Beogradu. Malo im je falilo za senzacionalne rezultate. Inspiracije za te duele su nekako i posebne za Inđinčane ?

Mihajlo Nešković, foto: Anđelko Belić

U utakmicama protiv Inđije, Zvezda je dosta teško izlazila na kraj. Međutim, veoma kvalitetna ekipa Crvene zvezde. Pojedinačno, kolektivno. Sami vidite, jedan igrač Crvene zvezde ima primanja kao ceo budžet Inđije. Ali opet, fudbal je fudbal i zato je interesantan. Zato je draž fudbala. Možda Crvene Zvezda ne bude imala svoj dan. Sve je to jedna tajna do nedelje. Naša ideja je da uđemo u utakmicu kvalitetno. Da momci izađu i da odigraju u našem ritmu, koliko nam protivnik dozvoli (smeh). I da li će nam dozvoliti, ali naš je pogled na sledećih pet kola. Svesni smo činjenice da možda postoji ta neka nada da možda nešto uradimo, ali to je sada u domenu neke fantastike. Ali nikada se nezna. Fudbal je zato interesantan“.

Svi znamo, ko je i šta je Crvena Zvezda“, započeo je naš razgovor sa talentovanim igračem Mihajlom Neškovićem. “U poslednjih nekoliko godina najbolja ekipa u Srbiji. Cenim ih, ali naravno cenimo i nas. Nećemo izaći na teren da se predamo protiv Crvene zvezde. Inđija je u par zadnjih utakmica izašla protiv Crvene zvezde veoma dobro i Zvezda se mučila sa njima i u prošloj utakmici kada je bilo 3: 2. Imali smo rezultat, ali je Zvezda uspela da preokrene. Tako ćemo i na ovoj utakmici izaći da se borimo i očekujemo što bolji rezultat“.

Neki lični utisci pred ovaj meč ?

Ja sam na toj utakmici u Beogradu dao dva gola. I to mi je sigurno za sada najbolja utakmica u karijeri i ja se nadam da ću uspeti da ponovim igre sa prošle utakmice. Najbitniji je rezultat tima“.

Inđinčani i za ovu utakmicu neće imati kompletan tim na raspolaganju. Siguran starter neće biti iskusan igrač Jovan Krneta. On pauzira zbog javnih opomena, a poslednju je zaradio u Gornjem milanovcu. Pod znakom pitanja je još nekoliko igrača, ali kako istiše šef stručnog štaba, sigurno je da će Jovičić, Bastajić i ostali “stisnuti zube” za ovu utakmicu.

Utakmica se igra u nedelju sa početkom od 17 časova.