Da sakupljamo bodove i da ostanemo u ligi

Pripreme fudbalera inđijskog superligaša u Antalliji polako ulaze u drugi deo od planiranih deset dana rada. Među najiskusnijim igračima u zeleno belom dresu je i Brana Ilić.

Ovaj igrač raskošnog talenta se dokazivao u brojnim klubovima, Srbije, ali i inostranstva. Tako da svaka njegova reč ima i posebnu težinu. Tako i kada ocenjuje dosadašnji rad, ali i uslove u samoj Turskoj,

Kao i predhodnih sedam, osam puta kojih sam bio ovde u Antaliji su stvarno na maksimalnom nivou. Ja ne vidim neke velike razlike u godinama koje prolaze. Ovde je sve u najboljem redu, od hotela do terena, što je nama najbitnije, hrane. Sve je na vrhunskom nivou. Pripreme protiču u najboljem redu za sad. Treniramo dobro. Odmaramo. Imamo dobar oporavak. Sve je onako kako treba da bude za taj deo priprema koji je najbitniji ovde u Turskoj. Da imamo lepo vreme, ali i malo kiše. Mislim da smo se adaptirali dobro. Da ćemo dobro privesti kraju i ovaj drugi deo priprema ovde“.

Do sada je odigrana jedna pripremna utakmica. Ostvarena je pobeda posle rezultatskog preokreta. Kako ste Vi zadovoljni sa igrom cele ekipe ?

Uvek je dobro pobediti. Nekada i kada se neigra dobro, a pobediš je još bolji osećaj. Odigrali smo jednu dobru kvalitetnu utakmicu. Možda protivnik nije bio na nekom nivou, kao što će biti naredne dve utakmice. Taj neki uvod gde ima promene u našem sastavu, gde su došli neki igrači, gde je sastav izmenjen. Mislim da je ta druga utakmica, prva je bila u Šapcu, sasvim dobro izgledala. Normalno što više budemo zajedno izgledaće sve bolje“.

Brana Ilić u Antaliji

U poslednjih šest meseci imali ste post kao golgeter ekipe. Pred vama je drugi deo sezone gde je glavni cilj opstanak u ligi. Raspored za Inđiju nije nimalo lak. U goste dolaze, Crvena Zvezda, Partizan i na startu Čukarički. Šta navijači zeleno belim mogu da očekuju u drugom delu sezone ?

Što se mene samog tiče, ovo je prvi put u karijeri da u jednoj polusezoni nisam postigao ni jedan gol. Sigurno je da je to daleko ispod mog nivoa. Tu ima milion faktora o kojima se može polemisati. Ali to ostavljamo, što je bilo, iza. Ako prođem pripreme kako treba, ja se nadam najboljem. Što boljem izdanju, da mogu što više da pomognem momcima, golovima i asistencijama. To i jeste moj posao. I da samim tim i doprinesem tom našem cilju. Imamo teških šest meseci ispred nas. Mnogo teških, možda i težih nego u prošloj sezoni. Gde smo se takođe borili za opstanak. Nadam se najboljem. Nadam se da će sve ovo što radimo da ima uticaja na prvenstvo i da ćemo na kraju da ostvarimo te ciljeve. Mislim da su nama mnogo važnije te manje utakmice, nego te sa jačim ekipama. Što u predhodnih šest meseci nije bio slučaj. Gde smo propustili dosta prilika da ostvarimo pobede i da sakupljamo te bodove i da ostanemo u ligi“.