Inđija – Spartak 3: 4 (3: 3)

Pomalo čudna je bila utakmica 17.kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Inđiji.

Za to su se potrudili fudbaleri Inđije i subotičkog Spartaka, a nepotrebno se u tu priču umešao i sudija meča Novak Simović.

Utakmica je tek počela, a mladi golman Inđija Radomir Novaković je bio na mukama. Ovaj golman je “morao” u igru pošto se na treningu povredio prvi čuvar zeleno bele mreže Jovičić. U tom već pomenutom minutu Novaković je sjajno intervenisao kada je iz neposredne blizine šutirao, kasnije najbolji pojedinac utakmice Lazar Tufegdžić. Inđija uzvraća u osmom minutu, kada je “radilica” u domaćem timu Radin šutirao sa nekih 20 metara od gola Dujnovića. Ipak ta lopta je otišla kraj gola Subotičana. Minut kasnije i Subotičani traže penal. U gužvi, u petercu domaćina buket igrača, lopta se odbija, a gosti “traže” ruku i kazneni udarac za svoj tim. Sudija Simović je bio dobro postavljen i samo je odmahnuo rukom. To kao da je nagovestilo buru koja je vladala nad terenom od 12. do 32.minuta igre. Dvadeset minuta i čak šest golova, po tri u svakoj mreži.

Povela je Inđija u 12.minutu. Obradović iskosa sa leve strane terena, desnom nogom upućuje loptu preko istrčalog golmana gosta. Njen let je dug, visok i spušta se tik uz suprotnu stativu i završava u maloj mrežici. 1: 0.

Dva minuta kasnije penal broj jedan za Subotičane. Ponovo je to bila gužva u petercu domaćina. Ostaje nejasno ko je bio u duelu sa Vidakovićem, Protić ili golman Novaković. Uglavnom već uobičajeni krik, jauk i sada za Simovića nema dileme, penal. Minut kasnije u 15., Savković šalje loptu u jednu stranu, a Novakovića u drugu i mreža se njiše, 1: 1.

Četiri minuta je proteklo i mreža, opet domaćina se zatresla za rezultatski preokret. Egzekutor je sada bio Tufegdžić sa samo tri metra od gola Inđije. 1: 2.

Goleada je nastavljena tri minuta kasnije. Slobodan udarac za domaćina. Bastajić uzima loptu. Gađa Kupinac same rašlje gola Dujmovića za 2: 2. Pre toga je u naletu bio srušen Radin na nekih 18-19 metara od gola gosta.

Sedam dugih minuta nije bilo gola iako je bilo prilika. Prvo Aleksić koji je makazicama pokušao da ugrozi golmana Spartaka, a potom Savković koji je glavom pokušao da ugrozi golmana domaćina.

3: 2 je bilo u 29.minutu. Bila je to akcija Inđije, koja je prekinuta, a potom neshvatljiv potez Šimure. On loptu šalje ka svom kaznenom prostoru, lopta u visokom luku pada pod noge Neškoviću, koji je šalje u sam ugao gola gosta za novi rezultatski preokret.

3: 3 je bilo u 32.minutu. Nekoliko smušenih poteza odbrane domaćina, usledila je brza lopta gosta ka Tufegdžiću, koji takve lopte pretvara u gol, a tako je bilo i na ovoj utakmici.

U 40.minutu možda i odlučujuća odluka Novaka Simovića. Bastajić dobija loptu u prostor, na leđima mu je kapiten gosta Tekijaški. Stiže Bastajić na samu ivicu kaznenog prostora, a Tekijaški je poslednji igrač odbrane. Pada Bastajić, preko njega Tekijaški i svi su na stadionu očekivali prekršaj Subotičana, crveni karton, ali ne i Simović. Na opšte iznenađenje kao u košarci, faul u napadu. Kako to samo sudija zna.

U drugom poluvremenu odbrane dva tima mnogo opreznije. U 50.minutu Radin je oboren u stilu kečera, kik boksa i umalo da ostane bez zuba. Za sudiju meča koji je čekao ishod rada lekara domaćina, samo žuti za kapitena gosta. Golman Novaković je sačuvao svoju mrežu u 63.minutu. Tada je trećem golu tako bio blizu Tufegdžić. Bio je sam, u naletu, šutirao poluvisoku loptu, ali je Novakovićv isoko izašao, skratio ugao i odbranio već viđeni gol gosta.

Nov penal za Subotičane u 85.minutu. Obradović je ispružio svoju dugu nogu, preko nje pada igrač gosta i Simović ponovo pokazuje na belu tačku. Uzalud su se domaći igrači bunili, a odgovornost za pobedu je uzeo Denković. Dobar šut ovog igrača, Novaković ga “čita”, odbija loptu. Ona pada kod desne stative, a tamo je najbliži njoj Srećković koji je šalje u mrežu kraj Mihajlova i Protića, 3: 4.

Do kraja meča nije bilo više snage za nov rezultatski preokret i bodovi ponovo odlaze iz Inđije.

InđijaSpartak 3: 4 (3: 3)

Inđija, Gradski stadion, bez prisustva gledalaca. Sudija: Novak Simović, pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Četvrti sudija: Nikola Radaković. Delegat: Novak Kostrešević. Strelci:Obradović 12′, Bastajić 22′ i Nešković 29′ – Inđija, Savković 15′ (penal), Tufegdžić 20′, 32′, Srećković 87′ – Spartak. Žuti kartoni: Nešković 70′, Radin 83′, Obradović 87′ – Inđija, Tekijaški 50′, Marčić 68′, Dujmović 90+3′ – Spartak.

Inđija: Novaković, Cucin, Mihajlov, Bastajić, Radin, Aleksić, Krneta, Obradović, Protić, Đorđević, Nešković.
Trener: Dejan Čelar

Spartak: Dujmović, Shimura, Ivančević, Tekijaški (K), Vidaković, Denković, Savković, Tufegdžić, Marčić, Vidović, Đurasović.
Trener: Vladimir Buač.