Autogol rešio pitanje pobednika

Senta je bila domaćin prijateljskoj – trening utakmici vojvođanskih superligaša, TSC-a iz Bačke topole i Inđije.

Stari sportski rivali su odigrali još jednu zanimljivu fudbalsku utakmicu koja je u reprezentativnoj pauzi poslužila stratezima dva tima da vide gde im se trenutno nalaze ekipe po pitanju forme. Za gostujućeg, Dejana Čelara je to bio i trenerski debi na klupi Inđinčana.

A na terenu se imalo šta videti, posebno u prvih 45.minuta utakmice. Već u 9.minutu je menjan rezultat na semaforu. Tada gost stiže do gola i vođstva. Bastajić je vukao loptu po levoj strani napada svog tima. Ušao je na nekih 20.metara od gola Jorgića i onda uputio sjajan udarac. Lopta je skinula “paučinu” sa levog roglja gola domaćina, 0: 1.

Gost je preko vrlo agilnog Bastajića mogla i do povećanja rezultata, ali dobra kombinacija Ilića, Obradovića i Bastajića nije dala onaj konačan rezultat, novi gol. Inđinčani u novoj opremi, belo – zelenoj su tada načinili još par napada ka golu domaćina, ali bez pravog završnog udarca.

I kako to u fudbalu biva, stigla je brzo kazna. Igrao se 18.minut, kada je upućena lopta sa desne strane napada domaćina u srce kaznenog prostora gosta. Tamo je Duronjić glavom ciljao ugao gola Jovičića, koji je samo pogledom ispratio let lopte u mrežu, 1: 1.

Dva gola, a da golmani nisu baš ništa mogli tim povodom da učine.

U nastavku domaćin i dalje pritiska odbranu Inđije, ali i oni imaju rešenja za to. Često se izvode brze kontre, ali uglavnom do kaznenog prostora TSC-a.

Drugo poluvreme donosi brojne izmene na obe strane. Prvo je Inđija izmenila celu postavu, sem najstarijeg u timu Mihajlova. Kasnije je i on zamenjen, a hokejašku izmenu su imali i domaćini posle sata igre.

Gol odluke ja pao u 75.minutu. Bio je to centaršut Zeca sa desne strane napada domaćina. U petercu Inđije se našao bek Veličković, lopta se od njegove noge odbila u mrežu zatečenog golmana Novakovića. 2: 1.

Utisak je da je na svojoj promociji Dejan Čelar imao šta da vidi. Od poslednjih novajlija, Obradovića  Radina, te kasnije Bubanje se imalo i šta videti. Ipak posebno dobar utisak u pregledu, hitrosti i odbrani svog gola se isticao mladi golman Radomir Novaković.

TSC – Inđija 2: 1 (1: 1)

Senta. Stadion FK Senta. Sudija: Novak Simović iz Lovćenca. Strelci: Duronjić 18′ i Veličković 75′ (autogol) – TSC i Bastajić 9′ – Inđija.

TSC: Jorgić, Balaž, Skopljak, Petković, Grabež, Stanojev, Tumbasević, Duronjić, Đurić, Silađi (K), Banjac.
Igrali su još: Filipović, Antonić, Babić, Ponjević, Varga, Tomanović, Milićević, Santrač, Lukić, Zec.
Trener: Zoltan Sabo

Inđija: Jovičić, Cucin, Mihajlov, Bakić, Protić, Purtić, Radin, Bastajić, Dimitrijević, Obradović, Brana Ilić (K).
Igrali su još: Novaković, Veličković, Bubanja, Milijan Ilić, Đorđević, Jovanović, Vujasin, Tripković, Aleksić, Marković, Sekulić, Vukićević.
Trener: Dejan Čelar