Bod junaka u zeleno belom dresu

Kada jedan tim kao što je Fudbalski klub Inđija iz dva prvenstvena meča osvoji jedan bod od takvog velikana kao što je Crvena Zvezda, tada se to smatra velikim uspehom.

Ipak, zelano beli su zaslužili bar bod više, ako ne i četiri iz te dve utakmice, potsećajući se na jesenja dešavanja u Beogradu. Ipak i na utakmici u Inđiji Crvena Zvezda je unapred viđena kao pobednik, uostalom to je njena reputacija i nagoveštavala. A na terenu borba do poslednjeg minuta, do poslednjeg atoma snage sa obe strane, da nezamarimo, opet Novicu Angelovskog. Arbitraža ili ipak ne !?

No ono najbitnije gledaoci su bili na kraju zadovoljni sa viđenim i prava je šteta što je bio radni dan, pa stadion ipak nije bio popunjen do poslednjeg mesta kao pre jedne decenije.

A Zvezda je odmah krenula ofanzivno željna nove pobede. Ben koji je u igru ušao tek zbog neočekivanih problema pred meč Garsije je bio najbolji pojedinac u gostujućem timu. Praktično sve je polazilo od njega, a ispostavilo se kasnije sve se sa njim i završilo, bar što se gosta tiče.

Inđija prva ipak preti u 8.minutu. Uleteo je u kazneni prostor Banjac, kontakt sa igračem gosta i mladi igrač zelenih je na travi. Pet minuta kasnije opet Inđija na sceni. Krasić upućuje koristan centaršut sa desne strane napada, Borjan interveniše, a na njega naleće saigrač i prvi prekid meča zbog povrede kapitena gosta. Zvezda ozbiljnije preti tek u 18.minutu. Bio je to jedan od brojnih slobodnih udaraca za gosta. Iskosa sa leve strane, lopta leti na suprotnu stativu, a Vukanović neometen šutira preko gola Prekovića. Ponovo pauza i tek u 33.minutu Ben pokušava da ugrozi Prekovića. Njegov šut posle povratne lopte sa oko 20 metara je bacio u problem golmana domaćina.

I kako to biva, kazna. Banjac prima loptu od Purtića posle loše intervencije Rodića, odmah “slabijom” desnom nogom, kao rukom upošljava Krasića. Ovaj je poprilično zaboravljen od strane gostujuće odbrane, uleće u kazneni prostot, šalje loptu ispod Borjana i to je veliko slavlje za domaćina, 1: 0. Istorija sa “Rajka” se tako ponovila.

U drugom delu Dejan Stanković odmah vrši dve izmene. Umesto nešto povučenijih igrača ubacije Pavkova i Garsiju koji se u međuvremenu oporavio. Očekivana ofanziva gosta je tako krenula od prvog minuta drugog dela meča. Već u 47.minutu Garsija je na sceni, njegov šut posle kornera nije bio doboljno precizan ili jak da bi se iznenadio Preković. Potom se oprobao i Ben iz slobodnog udarca, ali je njegova lopta opišla preko prečke gola domaćina. Najbolju priliku do tada Crvena Zvezda ima u 59.minutu. Opet, a ko bi drugi, Ben započinje akciju, loptu šalje ka Rodiću, ovaj šalje upotrebljiv centaršut u peterac domaćina, ali je Vukanović “kratak” da stigne loptu i prosledi je u mrežu. I umalo opet kazna sa druge strane. Brza akcija Inđije, lopta stiže do Krasića, koji petom upošljava Bastajića, a ovaj sa nekih osam metara od gola gosta, šutira i Borjan zaslužuje osmicu kraj svog imena. Skinuo je kapiten taj šut već viđen za nov gol domaćina. Sa druge strane, Nikolić minut kasnije, a igrao se 61′, šalje loptu kao na tacni Gobeljiću, koji šutira sa oko šest metara u dobro postavljenog golmana domaćina.

1: 1 je bilo u 75.minutu. Opet je sve krenulo od Nikolića, duga lopta na desnu stranu napada svog tima, usledila je povratna u peterac domaćina, Ben usamljen i lako prihvata ulogu strelca.

Do kraja meča razumljiva ofanziva gosta koji je želeo pobedu. Povijala se odbrana domaćina, a Preković je činio “čuda”. A čudo je stiglo u 85.minutu, kada je duel Čermelja i igrača gosta sudija ocenio kao razlog za drugi žuti, iako je od mesta događaja bio bar 30.metara.

Ni to nije pomoglo gostima, da stignu do gola. Iako je možda Dimitrov mogao i do gola u 90+1′, kada je suviše slabo šutirao sa oko 20 metara od gola Borjana. Za takvog golmana, trening lopta.

Inđija – Crvena Zvezda 1: 1 (1: 0)

Inđija, Gradski stadion, gledalaca oko 3.500. Sudija Novica Anđelovski – Kačarevo, pomoćnici: Nikola Đorović – Beograd, Miloš Simović – Lovćenac, četvrti sudija: Momčilo Marković – Beograd. Delegat: Časlav Lukić. Strelci: Krasić 36′ – Inđija, Ben 75′ – Crvena Zvezda. Crveni karton: Čermelj 85′ (drugi žuti) – Inđija, žuti kartoni: Mihajlov 11′, Jovanović 35′, Bastajić 45′, Vidić 45′, Purtić 48′, Dimitrov 63′, Preković 79′ – Inđija, Pankov 48′ – Crvena Zvezda.

Inđija: Preković (K) 9, Cucin 7, Mihajlov 7,5,  Jovanović 7,5, Krasić 8, Bastajić 7 (Milan Janjić 7), Banjac 7,5, (Dimitrov 7) Purtić 7, Tomić 6,5 (Milosavljev 6), Čermelj, 8,  Vidić 8.
Trener: Aleksandar Janjić

Crvena Zvezda: Borjan 8, Pankov 7, Vulić 6 (Garsija 6,5), Babić 6,5, Petrović 7, Nikolić 7, Rodić 7, Gavrić 6,5 (Pankov 6), Ben 8, Gobeljić 7, Vukanović 6,5.
Trener. Dejan Stanković