No image

Završen je pripremni period za fudbalere Super lige Srbije, tako i za inđijske zeleno bele.

Šest nedelja rada je iza Fudbalskog kluba Inđija, a sada slede utakmice za koje se “radilo”. Pred nastup protiv ekipe TSC-a, šef stručnog štaba zeleno belog tima Aleksandar Janjić prvo analizira ono što je iza njih,

Iskoristio bih priliku da pohvalim igrače za sve što su uradili u zadnjih šest nedelja. Zaista su odradili dobar pripremni period. Trebalo bi da se taj pripremni period i njihov težak rad, krene da se naplaćuje. Biće nam teško da naplaćujemo to što smo radili. U ovoj prvoj utakmci, nije kurtoazija, ali zaista nam dolazi i klub i tim koji su se za kratko vreme podigli i sada su u rangu naših najozbiljnijih klubova. I organizaciono, ali i timski. Zaista su dobar tim na svakoj poziciji su jaki. Znaju šta rade. Iza sebe imaju jedan stabilan organizovan klub koji sve to gura. Neće nam biti ni malo lako. Sa druge strane, šest nedelja je iza nas. Igramo pred svojom publikom. Igramo na svom terenu. Stari smo poznanici. Uradićemo sve da dođemo do povoljnog rezultata. Kao što sam rekao i mnogo puta do sada u svaku utakmicu ćemo ući da pobedimo. Rezultat neće zavisiti samo od nas. Igramo protiv dobre ekipe. Protiv dobrih igrača, ali na nama je da uradimo sve, da damo sve od sebe. Da pokažemo da smo uradili dobar posao u ovih šest nedelja. I da pokušamo da zabeležimo prva tri boda u ovom delu prvenstva“.

Pripremni period uvek za sobom vuče i one neprijatnosti, a to su povrede igrača. Ovog puta zdrastveni bilten je dobar. Sem povređenih igrača, koji to vuku iz jeseni iza nas nema novih problema. Kapiten tima Srđan Dimitrov je posle uspešne operacije meniskusa u trenažnom procesu, ali je gotovo sigurno da će na raspolaganju stručnom štabu biti tek možda za duel sa Crvenom zvezdom. Tu su još u oporavku Vasilije Janjić i Dimitrijević. U sastavu tima sigurno neće biti i drugi kapiten, Bosančić koji pauzira zbog žutih kartona.

Prelazni rok fudbalera u Srbiji je zaključen, ali su zeleno beli u poslednjim minutima uspeli da još pojačaju konkurenciju u timu. O tome Janjić kaže,

Još tri igrača su nam se priključila. To je Stefan Purtić iz Voždovca, zatim Mihajlo Jovanović koji je povratmik iz Taraza, Kazahstana i došao nam je igrač iz inostranstva. Iz Kine, Li. Stefan Purtić je mlad igrač. Ima dvadeset i jednu godinu. Došao nam je iz Voždovca, on nam je pozajmljeni igrač. On je bio kapiten Voždovca iako je mlad. Pre godinu i po dana je dobio kapitensku traku. To je bilo neko klupsko opredeljenje. Kao neko od igrača na kome treba da se bazira budućnost Voždovca. On je jedan igrač koji nam je trebao u tom zadnjem veznom redu, ispred zadnje linije. Čvrst. Odgovoran. Izuzetno dobro građen. Sa velikim radijusom kretanja. Očekujem od njega dosta pomoći što se nas tiče. Mihajlo Jovanović je štoper. Može ponekad da odigra i levog beka. Pravi odbranbeni igrač. Igrao je u Tarazu i uopšte zadnjih godina je igrao u inostranstvu. Očekujemo da svoje bogato iskustvo, iako nije star igrač, prenese i da nam pomogne. I jedan i drugi su nam se kasno priključili. Tako da ćemo biti oprezni sa nihovim uvođenjem u prvu ekipu. Li nam je došao zadnji. Pre dva dana. Videćemo kakva je situacija sa njim. Moramo da budemo načisto šta je sa njegovoim kvalitetom. Može da igra na dve pozicije. Desnog i levog beka“.

Poslednja dva pojačanja u FK Inđija

Utakmica sa ekipom TSC-a će za sve superligaše biti premijerna. Gradski stadion u Inđiji će sutra (subota) od 13.časova biti domaćin duela vojvođanskih klubova Inđije i TSC-a.

Share Now

About Author

Related Post

blog-grid

Proleter – Inđija 1: 0 (0: 0)

blog-grid

Počela prodaja karata za Crvenu zvezdu

blog-grid

TSC arhiviran, Proleter u mislima

Leave us a reply