Najbolji među najboljima

Bogata je istorija Fudbalskog kluba Inđija. Od daleke 1933. do sada ovaj klub je pružio mnogo zadovoljstva fudbalskim zanesenjacima.

Ipak 2019.godina je bila posebno plodonosna i uspešna. To naravno nije promaklo i najstarijem nedeljniku u Sremu, Sremskim novinama. Ovaj list već šezdeset godina proglašava najuspešnije sportiste, sportske kolektive, škole u Sremu. Tako je bilo i ovog puta u godini već pomenutog jubileja u hotelu “Srem” u Sremskoj mitrovici.

Godina priznanja, Sremske novine, foto: Živko Radivojević

Fudbalski klub Inđija se našao na čelu najboljih klubova Srema tik iznad Šah kluba Sloven Ruma, Ženskog rukometnog kluba Železničar Inđija i da nenabrajamo dalje.

Tu naravno priznanja nisu stala. Prvo je golman i jedan od kapitena kluba Miloje Preković dobio lepo priznanje za ulazak u deset odabranih seniora, a sada već bivši šef stručnog štaba zeleno belig tima Srđan Blagojević je stigao među prvih pet stručnjaka u Sremu. I tu je konkurencija bila vrlo žestoka pa se i komisija za dodelu priznanja posebno namučila kome dodeliti tih (samo) pet plaketa.

Ispred Fudbalskog kluba Inđija na svečanosti je bio i nedavno izabrani vd predsednik Dragan Pilipović. On nije propustio da se zahvali na lepom priznanju za klub sledećim rečima,

Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili proglašenje našeg kluba za najbolji u Sremu po izboru Sremskih novina. Posebno, jer je to bilo jubilarno šezdeseto proglašenje najboljih na ovom području. Naš klub je sigurno bio jedan od najboljih u 2019.godini. U vrlo jakoj konkurenciji smo na kraju bili mi ti koji smo poneli sve počasti. To nas u ovoj godini obavezuje da sa novim uspesima ovu nagradu i potvrdimo. Za nas je to sigurno da i na jesen igramo Linglong Super ligu Srbije. Ovog proleća ćemo pokušati i da stignemo bar do polufinala Kupa Srbije što bi bio još jedan istoriski pomak. Uz napomenu da smo kao klub dobili priznanje i u konkurenciji igrača i trenera, što potvrđuje dobar rad i izbor stručnjaka“.