Zadovoljni smo boravkom i radom

Šesti dan provode igrači Fudbalskog kluba Inđija na pripremama u poznatom letovalištu u Istri, Umagu.

Pravo vreme da se svode i neki opsti utisci. O tome govore najbolje reči šefa stručnog štaba Aleksandra Janjića,

Zadovoljni smo. Imamo izvanredan smeštaj u hotelu. Ono što je biitno u ovom delu priprema u sklopu hotela imamo odličan velnes u koji igrači mogu da koriste i svakodnevno da se oporave posle treninga. Teren ima samo jedan koji mi koristimo, tako da i sa te strane je sve dobro. Imamo svoj mir u radu, on je malo izdvojen tako da možemo u miru da radimo. Hrana je odlična i to je još jedan dobar segment posle tih treninga. Generalno zadovoljni smo sa boravkom ovde“.

Aleksandar Janjić, foto: Anđelko Belić

Imate dosta novih igrača, kako se oni uklapaju u tim, u sam ambijent koji uvek nosi svaki klub sa sobom ?

Sada neću pominjati imena, ali svi igrači koji su došli, primetno je da se trude prilično da se uklope i u ambijent i u atmosferu koji vlada u Fudbalskom klubu Inđija. Pored svih tih igrača, imamo i dva omladinca koji su tu sa nama, tako da imamo dosta novih lica, novih imena. Nema nekih negativnosti, ispadanja iz toka priprema, koji budu na ovakvim pripremama. Tako da mogu da kažem da i sa te strane, igrači koji su došli dosta daju. Ali sa druge strane vidim da su ih i starosedeoci lepo primili“.

Ova prošla utakmica sa mađarskom ekipom iz Budimpešte vam je sigurno i pored poraza dosta toga pokazala. Dva tima po poluvremenu, neki utisak posle same te utakmice ?

Utisak je uglavnom povoljan. Kao i svaka utakmica u pripremnom periodu ima svojih pluseva, ali i minusa. Ono što je dobro je da smo napravili po tri šanse po poluvremenu i još smo imali nekoliko šuteva ka golu protivnika. Ono što nije dobro, a to je da nismo iskoristili ni jednu. Sa druge strane, morali smo bolje da reagujemo kod primljenog gola. To je bilo iz prekida. Međutim taj prekid do sada nismo uspeli da radimo, niti je prekid bio u fokusu u ovom delu priprema. Tako da ni tu nema nekih  velikih zamerki. To će tek da dođe na svoje mesto. U svakom slučaju, ono što smo tražili od igrača, neke stvari koje smo predhodno radili, oni su pokušavali da prenesu na teren. Neko sa više uspeha, neko sa manje. Tako da se i tu igrači razlikuju po formi. Ali bilo je više pozitivnih stvari, nego negativnih. Po meni jedino je negativan taj rezultat koji u ovom trenutku priprema nije primaran, ali nevolimo, ja lično nevolim kada se bilo koja utakmica izgubi“.

Već sutra igrate nove trening utakmice ?

Mi sutra igramo dve utakmice. Igramo u Gorici, prvu u 14,30 časova. Onda igramo desetak kilometara dalje protiv Tabar Sežane u 17.30 časova. Igraćemo dve utakmice i igraće po jedan tim. Biće to za ovaj trenutak priprema prilično velik napor za igrače. Pogotovo što mi sada imamo samo dvadeset igrača i tri golmana. Tako da će morati po celu utakmicu da igraju. Očekujem da ono što radimo na treningu, tih četiri-pet stvari koje stalno potenciramo u igri, da se to prenese na teren. Rezultat kao rezultat, nam opet nije primaran. Tako da mi je bitno ono što vidim, ja i stručni štab i naravno naš sportski direktor koji je ovde sa nama“.