Analiza pred odlazak u Umag

Fudbaleri Inđije su među prvima startovali sa pripremama za nastavak sezone u Linglong Super ligi Srbije.

Taj start je bio 4.januara i iza njih je sada oko dve nedelje rada. Prava prilika da šef stručnog štaba Aleksandar Janjić raportira o urađenom,

Nema ničeg spektakularnog. Pripreme protiču na uobičajeni način. Ono što je najbitnije za nas u stručnom štabu je da nemamo povređenih igrača i da se u međuvremenu nije se desilo ništa što bi nam narušilo tu radnu atmosferu. Jedino što nije dobro, to je što nam je kapiten (Srđan Dimitrov) morao da ide na artroskopiju (operaciju meniskusa). On to vuče još od prošle sezone. Žao mi je što to on nije završio u toj pauzi. Sada je to morao definitivno da reši. Njega očekujemo za neke tri nedelje u trenažnom procesu. Malo će kasniti, ali pokušaćemo i to da rešimo“.

Srđan Dimitrov, osmeh govori sve

Pred Vama je sad put u Umag, pripreme, potom povratak i početak prvenstva. Ono najbitnije, šta Vas očekuje u Umagu ?

U petak igramo sa Voždovcem, na njihovom stadionu na veštačkoj travi. U međuvremenu pokušavamo da sprovedemo pripreme na terenu sa veštačkom podlogom. I ovom prilikom bi iskoristio da se zahvalim Upravi kluba i prijateljima kluba, koji su nam omogućili da možemo da nesmeano radimo. U Umagu nas očekuje nastavak svega ovoga, a to je rad dva puta dnevno. Mnogo rada. Biće i dosta utakmica. Tako da ćemo moći da isproveravamo u kakvom smo stanju. I da vidimo, gde bi i u kom pravcu trebali da idemo što je najvažnije. Rezultati, voleo bih da budu dobri, naravno. Opet, nisu u prvom planu. Imaćemo dobre protivnike, što je najvažnije. Protivnike sa kojima možemo da igramo egal i zbog toga smo ih i izabrali“.

Mihajlov i Pilipović, foto: Anđelko Belić

Što se tiče onoga što najviše zanima sportsku javnost, to je prelazni rok fudbalera. Znamo da je dosta igrača otišlo, ali i da je određeni broj igrača pristigao. A to nas u ovom slučaju više interesuje ?

Prvo nam je došao Miša Mihajlov. To je bila želja stručnog štaba. To je jedno pojačanje za nas. Posle toga, krenulo je, došao nam je takođe iz Voždovca, Ognjen Krasić, koji bi danas trebalo da potpiše ugovor definitivno. Došla su nam dva mlada igrača, Jovanović iz Radničkog Niš i Cacin iz Spartaka Subotica. Mladi talentovani igrači, koji su prošli sve mlađe kategorije i sa velikim potencijalom. Tu je sa nama i Vojin Pavlović iz Crne gore. Od njega očekujemo da nam podigne nivo igre. Pre svega u veznom redu i da bude jedan od igrača koji će nam doneti opasnost za protivnike iz drugog plana. U planu su još, dva ili tri igrača koji bi trebali da nam dođu, da nas pojačaju“.

Ivan Josović, foto: Anđelko Belić

Odlasci ?

Otišao nam je Ivan Josović, bitan igrač, igrač u zadnjoj liniji kod nas. Pogotovo što ga ja dobro znam. Ali, opet nismo mogli da mu neizađemo u susret. Jednostavno on je takvim godinama gde može da reši neke svoje probleme. Morali smo da mu izađemo u susret, iako ja nisam nimalo srećan zbog toga. Pokušaćemo da u narednom periodu rešimo taj problem na levom beku. Imamo naravno Ilića koji je odigrao mnogo utakmica i koji je veoma dobar igrač. Moraćemo da dovedemo još jednog na tu poziciju. I otrišao nam je Jovan Golić, trener u stručnom štabu, koji će nam takođe nedostajati“.

Brana Ilić, foto: Anđelko Belić

Gorući problem je bio u špicu Inđije. Ne samo u ovoj polusezoni iza nas nego čak i malo duže. Šta se po tom pitanju može, uopšte u Srbiji uraditi ?

Tu smo onako (uzdah). Bili smo, ali i dalje smo u pregovorima sa nekolicinom igrača. Veoma smo oprezni kod dovođenja centarfora. Tu nam je potrebno da dovedemo baš ozbiljno pojačanje. Nismo još rešili taj problem. Očekujem da do polaska na pripreme dođe jedan igrač, a možda tokom samih priprema nam se pridruži još jedan centarfor. U svakom slučaju mi u ovom trenutku imamo veoma kvalitetnog Branu ilića i Rajevca koji je pokazao da ima određeni kvalitet, ali su ga neke povrede sprečileu tome da pokaže zaista koliko može i šta može. Sa dovođenjem, jednog ili dva igrača bi smo dobili mogućnosti da kombinujemo više i dobili bi smo više opcija i to bi nam mnogo značilo“.