No image

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 500. Sudija: Nenad Minaković – Novi Sad, pomoćnici: Milovan Ristić – Beograd i Dalibor Đurđević – Kruševac. Četvrti sudija: Milan ilić – Ćuprija. Delegat: Vuk Blečić – Beograd. Žuti kartoni: Bjeličić 3′, Dimitrijević 84′ – Inđija, Jevtić 11′ – Mačva. Crveni karton: Miloš Adamović 71′ (drugi žuti) – Mačva.

Inđija: Preković, Dimitrijević, Bjeličić, Bosančić (K), Banjac (Jovanović 78′), Janković (Bastajić 58′), Rogač, Brana Ilić, Josović, Milosavljev (Milijan Ilić 65′), Vidić.
Trener: Aleksandar Janjić

Mačva: Puletić, Pejović (K), Jovanović, Jeftić, Ašćerić (Šušnjar 80′), Vujasin (Božić 78′), Marković, Mijailović, Dukić, Stefan ilić (Milosavljević 55′), Adamović.
Trener: Dragan Aničić

Po prohladnom i vetrovitom vremenu je odigran derbi začelja Linglong Super lige Srbije u Inđiji.

Sastale su se dve najslabije plasirane ekipe koje su odigrale pre svega borbenu utakmicu. Bilo je tu malo fudbalskog umeća jer je ulog bio ogroman. Gost da zabeleži prvu prvenstvenu pobedu, a domaćin da prekine dugi niz poraza iza sebe. Na neki način rivali su i uspeli u tome. Pre svega domaćin da prekine taj niz poraza i osvoji prvi bod i pobegne sa magičnih sedam osvojenih bodova. Za to im je bilo potrebno čak dvanaest utakmice.

Sama igra je uglavnom bila rastrzana iako je domaćin na kraju bio taj koji je mogao da žali za propuštenom šansom za pobedu. Te prilike je uglavnom propuštao Brana Ilić, igrač od koga se očekuju golovi, ali su oni ponovo izostali. Šta je ovaj igrač promašio u 63.minutu je prosto neverovatno. Milosavljev je uputio sa leve strane napada dobar centaršut, igrač gostiju kači loptu glavom, vara odličnog golmana Puletića. Lopta pada na nogu Ilića koji je na vrhu peterca i iz prve šutira ka praznoj mreži, ista završava u njoj, ali sa spoljne strane male mrežice. Imao je ovaj igrač bar još dve prilike za gol, ali Golubinčana baš neće “golgeterska sreća” od dolaska u Inđiju.

Sa druge strane gost nemoćan. Branili su se Šapčani kako su znali i umeli i najvažnije odbranili. Da nije bilo dva pokušaja sa distance, Jovanovića i Markovića, Preković bi ozbiljno nazebao na golu Inđije. Za kraj i isključenje gostujućeg igrača Miloša Adamovića. Malo toga je za nogom polazilo ovom igraču, da bi u 66.minutu zaradio opomenu zbog burne reakcije na odluku sudije, a samo pet minuta kasnije se potrudio i da zaradi drugu opomenu i crveni karton.

Leave us a reply